Veelgestelde vragen

Jazeker. Wij raden dit zelfs aan. Dus kom gerust langs, maar bel wel eerst even voor een afspraak, want dan kunnen we meteen zien of de camper van jullie keuze ook aanwezig is (06-11048547).

Dit is afhankelijk van het seizoen.

Van oktober tot en met maart is de minimale huurperiode 3 nachten. Dan is een weekend van vrijdag tot en met maandag dus mogelijk. 

In het midden- en hoogseizoen (mei t/m september) geldt een minimale huurperiode van een week (= 7 nachten).

Ja hoor, het besturen van een camper is heel eenvoudig.

Bij het ophalen van de camper krijg je van ons ook een uitleg over de werking van de camper. Bovendien is er een handleiding in de camper aanwezig waarin nogmaals alles staat beschreven. 

Vind je het toch nog spannend. Vraag dan een proefrit aan. Wij rijden dan met u mee en geven u desgewenst onderweg wat tips.

Als huurder – en eventuele medebestuurder(s) –  dien je tenminste 24 jaar oud te zijn en 3 jaar in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs B. 

Nee, het meenemen van huisdieren is niet toegestaan.

Wij hebben zowel handgeschakelde campers als automaten. De Pössl Roadcamp R en de Adria Twin Axess zijn handgeschakeld. De VW Grand California en de Adria Supreme zijn automaat.

Deze informatie vind je ook terug in de beschrijving per camper.

Alle campers hebben voor 4 personen zitplaatsen en gordels. Let wel: niet alle campers zijn standaard voorzien van 4 slaapplekken. Check hiervoor de informatie per camper.

Je kunt alle landen bezoeken welke op de groene verzekeringskaart staan aangegeven. 

Het is echter niet toegestaan met de camper naar wintersportgebieden af te reizen.

Nee, de campers hebben geen trekhaak. Wel zijn al onze campers voorzien van een fietsendrager.

Ja, sommige campers zijn voorzien van een eigen navigatiesysteem. Bij anderen maak je gebruik van Apple Car Play. 

Nee, wij hebben geen kinderzitjes in de camper. 

Ja, voor sommige landen heb je een vignet nodig. Deze kun je soms via de ANWB aanschaffen, maar er zijn een aantal landen waar je alleen via de buitenlandse website of ter plaatse het vignet kunt aanschaffen.

Wil je niet voor verrassingen komen te staan, check dit dan vooraf goed. De NKC kan je daarbij helpen. Op hun website hebben ze landeninformatie verzameld met praktische informatie over afwijkende regelgeving, overnachten en wegen en verkeer. Klik hier voor meer informatie.

Ja, onze campers zijn allemaal voorzien van de Duitse milieusticker (Umwelt) en de Franse milieusticker (Crit’Air).

Voor overige landen kun je je milieustickers aanschaffen via onder andere de ANWB. Voor meer informatie klik hier.

Nee, het is niet toegestaan om te roken in de camper. Ook het gebruik van wierook is verboden.

Als je de camper op komt halen, zijn de bedden opgemaakt met een molton en een hoeslaken.

Je dient wel je eigen kussen, dekbed / slaapzak / lakens mee te nemen. 

Ja, er is een verbandtrommel aanwezig in de camper.

Neem altijd eerst contact met ons op.

Zorg er dan altijd voor dat je veilig staat (achter de vangrail) en laat niemand in de camper zitten. Trek ook een oranje/geel veiligheidshesje aan zodat je nog beter zichtbaar bent. Deze zijn standaard meegeleverd met de camper.

Met al onze campers kun je gebruik maken van de pechhulp verzekering. Het telefoonnummer van de Spitz hulpdienst is +31 850 239 252. Dit vind je ook terug op de groene kaart.

Verder dien je bij schade ALTIJD het schadeformulier in te vullen. Ook als het niet jouw schuld is. In elk land is het Europees schadeformulier hetzelfde. Vakje 1 op het Nederlandse formulier is gelijk aan het Spaanse of Duitse vakje 1. 

Mocht je er toch niet uit komen, dan vind je hieronder een overzicht van het schadeformulier in de diverse talen:

 

Zorg er in ieder geval altijd voor dat óók de handtekening van de tegenpartij erop staat!

De camper kan je op de ophaaldag om 15:00 uur (op afspraak) ophalen. Mocht de camper eerder dan 15:00 uur beschikbaar zijn, dan laten wij dat uiteraard op tijd aan jullie weten.

De camper dient uiterlijk om 11:00 uur weer bij ons ingeleverd te worden. Bij te late inlevering kunnen kosten in rekening worden gebracht.  

Het ultieme vrijheidsgevoel is voor velen ‘het zomaar gaan staan waar je wilt’. Je kunt met onze campers in principe wild ‘camperen’.  Je bent tenslotte voorzien van eigen sanitair, water en gas. Let wel: je kunt tijdens het wild kamperen geen gebruik maken van 230 Volt stroom.

Check vooraf ook goed de regels per land. Het is niet altijd overal toegestaan om wild te kamperen. Houdt hierbij ook rekening met je eigen veiligheid. In je eentje bivakkeren op een donkere plek, uit het zicht van alles en iedereen is niet overal verstandig.

 

In de inventaris zit geen koffiezet apparaat. De ervaring leert ons dat iedereen z’n koffie net weer anders drinkt. Waar de een koffiepads gebruikt, wil de ander juist alleen maar cupjes.

Als je dus koffie wilt drinken tijdens je vakantie, adviseren wij om zelf een apparaat mee te nemen. Let wel: deze is dan alleen te gebruiken wanneer de camper aan de stroompaal is aangesloten. (Mits het een elektrisch apparaat is uiteraard).

Wanneer je gebruikt maakt van een percolator (op gas), kan je wel koffie zetten als je vrij kampeert.

Ja, aan het einde van het verhuurseizoen is het mogelijk om bepaalde campers te kopen. Hierdoor houden wij onze verhuurvloot jong en profiteer jij van een gunstige prijs. De ‘kop’ is er namelijk al af en daardoor ben je een stuk voordeliger uit dat bij een spiksplinternieuwe camper. Bovendien zijn de campers altijd keurig onderhouden en standaard voorzien van een luifel en fietsendrager. Hiermee kun je gegarandeerd nog jarenlang genieten van de vrijheid, natuur en onafhankelijkheid!

Scan de code